Mogen wij ons even voorstellen ?


Wij zijn de Zwolse biljartvereniging De Pomerans. Wat wij doen is het beoefenen van de biljartsport in de disciplines libre, bandstoten en driebanden. Onze vereniging telt op dit moment 37 leden, die allen in de competitie van het KNBB district Zwolle e.o. uitkomen. Onze biljart locatie is het voormalig kerkgebouw Wees een Zegen, aan de Gennestraat 1, in het hartje van de Zwolse wijk  Diezerpoort.

 

Wat is De Pomerans?

Wij zijn een vereniging voor iedereen die graag wil biljarten (wel of niet in competitieverband). Van oud tot jong (minimale leeftijd 16 jaar) van beginnende biljarter tot gevorderde speler. Zo hebben  teams, die uitkomen in de driebanden avondcompetitie en  teams, die uitkomen in de libre avondcompetitie.   Competitieavonden zijn maandag-, dinsdag- en woensdagavond. Ook hebben wij  teams in de dag competitie. Deze teams spelen ’s middags. Op maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagmiddag en donderdagmiddag spelen  teams in de libre en 3 banden competitie.  Daarnaast zijn er voor de spelers persoonlijke kampioenschappen, die zowel overdag als ‘s avonds gespeeld worden. Vrijdagavond is onze clubavond. Er wordt dan vrij gebiljart. Zoals U ziet wordt onze accommodatie druk bezocht.   

                                  

Waar spelen wij?

Biljartvereniging De Pomerans is opgericht in 1948. De oprichtingsvergadering was op maandag 14 juni 1948 in café Royal, Oude Vischmarkt 38. (Het inleggeld werd vastgesteld op 2 gulden en 50 cent per lid en de contributie op 1 gulden en 25 cent per maand.) Na vele omzwervingen in verschillende clublokalen, hebben wij sinds de jaren 80 een eigen verenigingsgebouw. Het gebouw neemt in het hart van de wijk Diezerpoort een prominente plaats in. Naast een wedstrijdzaal met 4 biljarttafels, beschikken wij over een eigen bar, waar na de wedstrijden onder het genot van een hapje en drankje gezellig nabeschouwd kan worden.

 

Wat kunt u voor ons betekenen?

Wij willen U graag de mogelijkheid bieden tot het plaatsen van een reclame-uiting. Dat kan via een reclamebord in onze biljartzaal aan de Gennestraat, maar bijvoorbeeld ook met een advertentie op onze veelgelezen website (www.depomerans.nl). Ook bestaat de mogelijkheid om één of meer teams te sponseren. Met uw financiële bijdrage hopen wij onze mooie sport nog vele jaren met plezier te kunnen beoefenen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de secretaris  van onze vereniging. Mailen kan naar secretaris@depomerans.nl 

of info@depomerans.nl .